U sklopu projekta imamo aktivnost koja će unaprijediti rad stručnjaka iz socijalnog sektora sa slijepim i slabovidnim osobama. Radi se o radionicama za zaposlenike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalnu skrb. Radionice će se održati na svim partnerskim lokacijama (u Čakovcu, Sisku i Zagrebu). Centar za rehabilitaciju Silver iz Zagreba koji je voditelj radionica ima dugogodišnje iskustvo u radu sa slijepim i slabovidnim osobama. Teme su:
1.Podrška zapošljavanju osoba s invaliditetom (upoznavanje s uslugama za podršku zapošljavanja osoba s invaliditetom za posloprimce i poslodavce razvijenim u sklopu projekta MODEL 4P Centra za rehabilitaciju).

2.Komunikacija s osobama oštećenog vida (upoznavanje s osnovama komunikacije i vođenja osoba oštećenog vida).

3.Osoba oštećenog vida na radnom mjestu (simulacije obavljanja radnih zadataka u uvjetima osoba oštećenog vida-korištenje poveza i simulacijskih naočala).

4.Primjena stečenih vještina.

5.Primjena stečenih vještina s korisnicima projekta (načini na koje stručnjaci mogu savjetovati slijepe i slabovidne osobe).

Radionice u Čakovcu smo održali od 04.11. do 08.11. a podršku smo dobili i od medija. Događaj su popratili novinari Srce TV-a.