U ponedjeljak 15.07.2019. je počeo program mekih vještina projekta „Korak Prema Uspjehu“. Program uključuje sljedeće teme radionica:
• Samopouzdanjem do uspjeha
• Komunikacija i komunikacijski stilovi
• Neverbalna komunikacija
• Planiranje karijere – uspješan razgovor za posao
• Upravljanje stresom i vremenom

Radionice se organiziraju u Čakovcu, Zagrebu i Sisku za 20 nezaposlenih slijepih i slabovidnih osoba.

Projektni tim je pratio utjecaj projekta, a polaznici su primijetili da su programi strukovnog obrazovanja (medicinski maser, aromaterapeut, wellness terapeut i njemački jezik) i radionice pridonijele poboljšanju njihovih vještina i samopouzdanja. Danijel Kralj i Danijela Halabarec, koji su nedavno završili 70 sati njemačkog jezika, kažu:

“U projektu „Korak prema uspjehu“ radionicama komunikacije stekao sam više samopouzdanja naučivši kako se kvalitetno predstaviti za posao. Svidjelo mi se vježbanje osobnog predstavljanja za posao u kojem smo iznosili svoje sposobnosti i vještine. Sve u svemu, radionice djeluju pozitivno i jedni od drugih učimo kao što je i na tečaju njemačkoga jezika bio slučaj. Veselim se i tečaju engleskoga jezika koji me čeka. Dobro je obnavljati stara znanja i stjecati nova jer što više znamo, više i vrijedimo u svom društvu.” kaže Danijel.

A Danijela kaže: “Ovo što pišem stvarna je slika o mom žživotu. Majka sam dvoje gotovo odrasle djece. Do sada sam sve činila uglavnom za svoju obitelj. Kada bih nacrtala graf moja bi crta na njemu bila gotovo jednolična s povremenim malim usponima. Uglavnom bi se vraćala svojoj zacrtanoj putanji.
Jednog dana, bilo je to nedavno, ponuđeno mi je sudjelovanje u projektu “Korak prema uspjehu”. Shvatila sam da moram početi misliti i na sebe. Bez razmišljanja sam prihvatila izazov.
U projektu sudjeluju tri udruge. Udruga slijepih Međimurske županije, to jest naša, nositelj je projekta. Nisam mogla dočekati početak provedbe istog. Odabrala sam učenje njemačkog jezika, za kojeg već imam uvjerenje, medicinsku masažu i wellnes terapiju. Malo me bilo strah ponovo sjesti u školsku klupu, ali nije bilo opravdano bojati se. Shvatila sam da brzo učim i da mi je stjecanje novog znanja izazov. Za ovaj moj iskorak imam podršku svih koji za to znaju.
Profesori na “Pučkom otvorenom učilistu Zagreb”, kao i učiteljica njemačkog jezika, su predivni ljudi koji nam s posebnom ljubavlju prenose svoje znanje. Neki od njih prvi put rade sa slijepim osobama. Oni također uče od nas i stječu novo dragocjeno iskustvo.
Posebnu motivaciju mi pružaju radionice komunikacijskih vještina. Tamo sam naučila voljeti sebe i cijeniti svoj rad. Najvažnije od svega je da sam si osvijestila kako sam ravnopravna u društvu. Puno toga ćemo još naučiti kroz druge radionice i čemu se unaprijed veselim. Sretna sam što sam se uspjela izvući iz svoje čahure. Najvažnije od svega je što ću svoja nova stečena znanja i vještine u bliskoj budućnosti moći iskoristiti za dobrobit drugih i istovremeno osigurati svoju egzistenciju vlastitim radom. Sada podignute glave kročim kroz život vjerujući u sebe i svoje potencijale. Nikakva me prepreka u tome neće zaustaviti!”

Za više informacija o projektu kontaktirajte sljedeće osobe:

Marija Ciglar, Predsjednica
Udruga slijepih Međimurske županije
Ul. kralja Tomislava 34, 40000 Čakovec
Tel: +385 40 311 955
Email: udruga-slijepih-medimurja@inet.hr

Patrick Galeski, Project manager
Galeski Management Services j.d.o.o.
Zagrebačka 19, 42000 Varazdin
Tel: +385 99 259 3894
Email: patrickgaleski@gmail.com

Danijel Kralj prima uvjerenje o položenom tečaju njemačkog jezika

Danijela Halabarec prima uvjerenje o položenom tečaju njemačkog jezika