Cilj projekta

Udruga slijepih Međimurske županije (USMŽ) u partnerstvu sa Udrugom slijepih Zagreb (USZG) i Udrugom slijepih Sisačko-moslavačke županije Sisak (US SMŽ) ima dugoročni cilj pridonijeti socijalnoj uključenosti slijepih i slabovidnih osoba na tržištu rada u Hrvatskoj.

Glavni elementi projekta

  1. Provedba verificiranih programa obrazovanja
  2. Razvoj i provedba programa za osnaživanje
  3. Jačanje kapaciteta stručnjaka iz socijalnog sektora

Kroz projekt, nezaposlene slijepe osobe će završiti verificirane programe te soft/transverzalne radionice prilagođene individualnim potrebama ciljne skupine te stječu stručna znanja, vještine i kvalifikacije koje će doprinijeti zapošljavanju na tržištu rada. Osobe iz ove ciljne skupine su završile samo srednju školu i manjka im specijaliziranog zvanja ili karijernog fokusa. Nadalje, nedostaje im mekanih i transverzalnih vještina kao što su poslovne komunikacije, neverbalna komunikacija, vještine potrebne za traženje zaposlenja, rada na računalu te upravljanje vlastitim vještinama (upravljanje stresom i vremenom) kako bi mogli biti konkurentni za zapošljavanje na otvorenom tržištu rada

Stručnjaci iz scoijalnog sektora koji će kroz projektne aktivnsoti poboljšati svoje metode rada s nezaposlenim slijepim i slabovidnim osobama će biti bolja potpora pri zapošljavanju.